Бенд „357“ се одјавио

Певач Никола Хаџи Николић саопштио је јуче да из „моралних разлога“ група „357“ престаје да постоји.

Београдски алтернативни рок састав "357" саопштио је да после скоро 15 година престаје да ради, а фронтмен Никола Хаџи Николић је то образложио "првенствено и искључиво моралним разлозима".

"Услед посрнућа мог окружења у немаштину, духовну хендикепираност и душевну шизофренију, није примерено не само организовати концерт на коме се скаче, пева и радује, на коме се бежи од реалности... већ је равно подршци свим злим силама и чиниоцима које су задесиле мени драге људе", каже Хаџи Николић.

Фронтмен бенда познатог по песама "Србија је једна", "Београд" или "Цигане", сматра да њихова музичка мисија "нема баш никакав утицај... док год се број несрећних, гладних, болесних и преварених људи увећава" у Србији.

"Не могу више да гледам неправду и немам просто снаге да држим неки микрофон, а да у исто време... људи дрхте не знајући шта их чека сутра... Нисам верујући. Ја знам да Бог постоји. Са том наградом за једне или крстом терета за друге, знам да је свако даље постојање некаквог рок бенда најобичнија ефемерна глупост", каже Хаџи Николић.

Певач je jош навео да се боји да његов бенд ускоро не би имао коме да свира, "јер све је мање људи има време за културу, а све више се бори за голу егзистенцију".

"Када будемо схватили да морамо устати, освестити се, покајати се и искрено помолити за све које волимо и 'не волимо', можда се стекну услови да почнемо да се гледамо као браћа и сестре, а не као непријатељи и нека непостојећа конкуренција", каже музичар.

Хаџи Николић се нада да ће "време изнедрити још људи који ће одбити да учествују у међусобном ништавилу".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 24. јул 2016, 00:44) - igor stojanovic [нерегистровани]

mora se vratiti bend 357 na scenu !!!

jedini bend koji zaslužuje da se vrati na scenu i iz petnih žila ću se potruditi da bude tako.....vrede za sve pare
!!!!!

(недеља, 03. мај 2015, 20:05) - Арсеније Дангубић [нерегистровани]

Стваранје Добра поздравлјам

Стваранје Добра је за све нас обавио већ Господ наш Исус Христос, а наше је да то Добро примимо и пригрлимо на Светој Литургији у Цркви Божјој, и за то поздравлјам одлуку групе 357!!!

(среда, 10. феб 2010, 18:01) - anonymous [нерегистровани]

hm..

Intrigantno. Postujem u potpunosti. Jedino, kada se posmatra iz tog filozofsko-teoloskog ugla iz koga frontmen 357 posmatra stanje u svetu uopste, besmisleno deluje poklanjanje ciste radosti (koje oni poklanjaju na svojim koncertima) uskratiti njihovim postovaocima. Jel kada bi svi mi 'digli ruke' od radosti, onda bi pali u nistavilo ocajanja i samosazaljenja, sto svakako vodi jos dubljoj 'kolektivnoj sizofreniji'. Jedini nacin da se pobedi 'zlo' jeste stvaranje dobra i deljenje tog dobra sa ljudima. Svako od nas ima neki talenat, a talenat je Boziji dar, 357 ima talenat za muziku i steta je da dignu ruke od muzike, jer bi to autmatski bilo dizanje ruku od najboljeg moguceg nacina da pozitivno uticu na svoje okruzenje. Dakle, totalno kontraproduktivno. Moje misljenje.