„У тами диско клуба“

Нови спот Алексе Јелића „У тами диско клуба“ подржало је Министарство омладине и спорта, јер поручује младима да се не препусте поривима. За Интернет портал РТС-а, Јелић говори о споту и о свом новом диску који ће, као и претходни, издати за ПГП РТС.

Алекса Јелић је одлучио да део атмосфере из разних клубова и дискотека у којима се проводио у иностранству преточи у причу свог новог видео материјала. Спот за насловну песму са деби албума "У тами диско клуба" није "обичан" спот - он скреће пажњу младима на лоше изборе, на пориве и на то како се против њих треба борити.

"Желео сам да пренесем ту слику, односно да кажем да на сваком ћошку вребају опасни изазови. Моја порука је ‘реци не дрогама' како би што више младих људи разумело дубину овог планетарног проблема. Али, истовремено желим да кажем да дискотека није само то, већ првенствено место где људи треба да се опусте уз добру музику и игру... и евентуално неку чашицу", поручује Алекса.

Спот је сниман у Београду. Иако садржи експлицитне сцене, подржан је од стране Министарста омладине и спорта са намером да упути на здравији и спортскији живот. Игра - и то је спорт, и свакако рећи НЕ дрогама.

"Зато су га подржали. И они, као и ја, желе да млади схвате да и без конзумирања дрога итекако може лепо да се забави. Понекад се уз добар амбијент, добру музику и добро друштво осећамо као 'на деветом небу', што ни једна дрога не може да пружи", истиче Јелић.

Са деби албума "У тами диско клуба " издвојило се неколико хитова од којих су најслушанији "Мила", "Бели јаблан", "Само реци" и "Смисао", али како каже Алекса публика на наступима зна и текстове песама "Нове љубави" и "Твојим очима". Осим у поменутим, публика овог младог певача моћи ће да ужива и у новим песмама. На свом другом диску Алекса остаје веран поп звуку. Овога пута више ће се користити инструменти у комбинацији са електроником.

"Нови ЦД је намењен свима онима који воле добру поп музику и који желе да чују нешто другачије од оног ‘учесталог' у нашој земљи. Овог пута албум има јаку целину, одличне композиције и искрене емоције које сам прикупљао последње две године колико је трајао рад на новим песмама", открива Алекса Јелић.

Каже, воли фестивале и радо на њима наступа. На "Беовизији" је отпевао песму са Аном Штајдохар. Тај фестивал омогућио му је да стекне самопоуздање и да се "пробије" на музичку сцену.

"Фестивали... сама реч их карактерише - распевано, широко, домаће... Појавио сам се на неколико фестивала и то је био најбржи начин да будем виђен и саслушан. Наступи на "Беовизији" са песмом „Бели јаблан" ми јесу донели препознавање и извесну репутацију и сада је лакше ићи даље. Да ли ћу опет наступати на фестивалима? Никад не реци никад, ако осетим да ми је време да се нађем у простору фестивала - ето мене!"

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 26. дец 2009, 22:28) - Tanja [нерегистровани]

Aleksa Jelic

ovaj video spot kao i sama pojava Alekse Jelica daju ogromno osvezenje ucmaloj pop sceni Srbije! Svaka cast ovom pevacu divnog glasa i igracu ciji se scenski nastupu ubrajaju u najbolje, bar kada je muska populacija pevaca u pitanju! Bravo za Aleksu!!

Tanja

(субота, 26. дец 2009, 21:22) - Ana Marija [нерегистровани]

Ana-Marija

Fenomenalan video spot, preslusala sam celi album i imam samo reci hvale za Aleksu i jedva cekam novi album.

(субота, 26. дец 2009, 16:40) - anonymous [нерегистровани]

aj

spot sam videla i ostala bez teksta,odlican je,u muzickom korovu srbije postoje i svetli primerci,vredni paznje.Obozavam i Aleksinu pesmu Nove Ljubavi,na nju se uvek rasplacem.Samo napred Aleksa,bice od tebe veliko ime.

(субота, 26. дец 2009, 11:08) - Ivana [нерегистровани]

Bravo!

Svaka cast! pravi umetnik, odlican pevac i igrac! spot je fenomenalan a ja se iskreno nadam da ce nas on predstavljati na evroviziji 2010!!!

Pozdrav rts-u od Ivane!!!