Хербију Хенкоку Греми за животно дело

Џез легенда Херби Хенкок, психоделична рок група „Џеферсон ерплејн“ и репери из „Ран Ди-Eм-Сија“ добиће музичке награде Греми за животно дело на овогодишној церемонији доделе 15. фебруара, саопштили су организатори.

Међу фаворитима за награде су америчка поп певачица Тејлор Свифт као и репер Кендрик Ламар за албум To Pimp A Butterfly и песму Alright.

Британска певачица Адел, чији је албум 25 најпродаванији албум у свету 2015. године, није на списку номинованих за Греми јер је њен албум изашао после истека датума за подношење пријава уметника за ту престижну музичку награду.

Награде за животно дело постхумно ће добити кубанска салса певачица Селија Крус, једна од најпопуларнијих певачица Латинске Америке у 20. веку, као и „краљица“ ритам и блуза Рут Браун која је била популарна 50-их година.

Награде Греми, установљене 1959. године, додељује америчка Академија за дискографску уметност и науку (НАРАС). Греми се додељује за разне музичке жанрове, међу којима су џез, блуз, кантри, фолк, госпел, денс, диско, поп и рок.

број коментара 0 Пошаљи коментар