У сусрет „Дечјем Евросонгу“...

Представник Србије на овогодишњој 12. „Дечјој Песми Евровизије“ биће изабран интерно, одлучено је у РТС-у.

Последњи представник наше земље на „Дечјем Евросонгу“ 2010. године била је Соња Шкорић, која је Србији донела сјајно треће место, што је и наш најбољи резултат до сада.

Исти резултат, треће место, остварила је и Невена Божовић 2007. године, и та година је, захваљујући победи Марије Шерифовић на „Песми Евровизије“ остала забележена као најуспешнија евровизијска година у историји учешћа Србије на „Евросонгу“ до сада.

Имајући у виду кратак временски рок за све неопходне организационе и техничке активности у вези са одабиром нашег представника нa „Дечјој Песми Евровизије 2014“, РТС је донео одлуку да овогодишњи представник Србије буде изабран интерно.

Стручни тим Музичке редакције РТС-а ових дана обавља разговоре у вези са формирањем ауторско-интерпретаторског тима, имајући у виду да је од 2008. године дозвољено да и старији композитори и текстописци учествују у стварању такмичарске композиције/песме за „Дечји Евросонг“.

Осим Србије, учешће на 12. „Дечјој Песми Евровизије“ потврдило је још 13 земаља: Малта, Јерменија, Белорусија, Бугарска, Кипар, Грузија, Италија, Црна Гора, Холандија, Русија, Шведска, Украјина и Словенија.

Надамо се да ће и овогодишњи представници Србије наставити традицију добрих пласмана и успешних представљања наше земље на „Песми Евровизије“ и „Дечјој Песми Евровизије“.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 02. сеп 2014, 23:39) - Slaven [нерегистровани]

Bas lepo

Decja Evrovizija je divna manifestacija i nasi predstavnici su uvek bili dobri, dijeca nam nisu izgledala kao odrasli a i pjesme su bile dobre. Neka ove godine na Malti pobijedi Srbija pa da odrzimo Decji Eurosong u Beogradu ,da kompletiramo uspjehe!