„Рамштајн“ опет запалио Арену!

Црвени дим, ватрене комете, горућа жичана завеса, пламене прскалице, сребрне и црвене ракете! „Рамштајн“ је упркос специјалним ефектима у Комбанк арени и те како „држао темпо“.

Морбидно, иронично, настрано, можда и вулгарно, али спектакуларно у најбољем смислу те речи! Од „Рамштајна" се, нажалост или на срећу, ни не може очекивати ништа што би на било који начин изменило беспрекорно увежбан шоу.

Без обзира на то колико је публика гласна, колико трансом реагује на њихову концертну машинерију, „Рамштајн" на бини ради оно што је предвиђено, од прве до последње секунде концерта.

А то се није битно разликовало од свега што је могло да се види у Комбанк арени пре четири године, што је донекле чудно, узевши у обзир да су немачки металци можда и најбоља концертна атракција света.

Али и ово све већ виђено било је више него занимљиво видети поново, сада у оквиру серије концерата под мотом „Држимо темпо".

И ироничне гегове, силне ватре и експлозије, експлицитне сексуалне алузије и звук који је толико снажан да, чини се, када би концерт трајао дуже од предвиђених 90 минута, не би било здраво.

Иначе, „Рамштајн" машинерија брижљиво осмишљава сваку секунду турнеје. Од тога да су обожаваоци који су освојили прилику да упознају бенд добили прецизна упутства за понашање у њиховом присуству, до тога да су мајстори који растурају бину свој посао почели истог тренутка када је бенд сишао са ње.

Савршена машинерија која даје савршeн шоу.

Приликом претходног гостовања „Рамштајна" у Београду, певач групе опуштено је шетао градом.

Ко год га је препознао могао је нормално да поразговара са њим, кажу, није се понашао као звезда.

Очигледно о звездаштву чланова „Рамштајна" добро брине менаџерски тим водећи рачуна да се имиџ мистерије и недодирљивости не промени.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(уторак, 30. апр 2013, 10:28) - anonymous [нерегистровани]

Spektakularno

Ko nije bio, napravio je veliku gresku. A svi vi sto ih mrzite mozete samo to i da radite...

(понедељак, 29. апр 2013, 16:59) - Dragan [нерегистровани]

Demonizam

javno reklamiranje demonizma.

(понедељак, 29. апр 2013, 15:57) - Edo S. [нерегистровани]

Zapalili Arenu?!

Pa jesu li uhapseni?!?!

(понедељак, 29. апр 2013, 15:11) - anonymous [нерегистровани]

Demoni Dostojevskog

jako lepo govore o ovoj vrsti masovnog idolopoklonstva i gluposti koji pod maskom demokratije i ravnopravnosti zapravo se zalazu za diktaturu mediokriteta.

(понедељак, 29. апр 2013, 13:47) - Aggro [нерегистровани]

Veliki Rammstein

Kada bih na akustičnom instrumentu odsvirao bilo koji njihov riff, ni na kraj pameti mi ne bi bilo da iz toga može da se rodi muzička estetika.. i to kakva!! Ali očigledno oni imaju najbolju produkciju na svetu. Fascinantno koliko jednostavnosti u pesmama, a sa perfektnim ekspresivnim izlazom. Činjenica, pogađa sve receptore u meni koje treba. Još jedan odličan koncert.

(понедељак, 29. апр 2013, 13:44) - anonymous [нерегистровани]

naslov

@ anonymous
uzimajuci u obzir koliko nas vredjate sa tim "na gluposti" mozda bi najbolje bilo da nista ne komentarisete. rammstein sinoc je i bio jedna kulturna radna akcija jer je znoj bio sveprisutan.
koncert je bio fantastican , u vizuelnom i muzickom smisli. sou je vredeo placenog novca. ne bih uporedjivao ovu i turneju iz 2010.

(понедељак, 29. апр 2013, 12:52) - anonymous [нерегистровани]

Deca

Ova deca umesto da idu na radne akcije da se popravlja ova zemlja, trose tesko steceni novac svojih roditelja na gluposti.

(понедељак, 29. апр 2013, 09:52) - Милош [нерегистровани]

Рамштајн!!!

Претходи концерт је био убедљиво најбољи концерт који сам гледао у животу, иако имам много других бендова чију музику више волим... У томе је проблем, кад нешто одрадиш најбоље, тешко је бити још бољи од тога... Далеко од тога да је овај концерт разочарао, али није био на нивоу претходног - по мом мишљењу наравно...

(понедељак, 29. апр 2013, 09:39) - ANTIPROTIVAN [нерегистровани]

Odlicno

Odlican concert. Energija,adrenalin.Industrijski rok u pravom smislu reci.