Читај ми!

„Фалсификатор“ у духу сетне комедије

Редитељ Горан Марковић екранизује своју представу „Фалсификатор“ која се успешно игра на сцени Београдског драмског позоришта. Сарадник на сценарију, глумац и продуцент Тихомир Станић тумачи главну улогу у филму, баш као и у представи.

На позив „Гете" института, а поводом две деценије пада берлинског зида, Горан Марковић написао је „Фалсификаторе". Тема је била пад.

У причи која почиње '68, аутор прати лични пад фалсификатора школских диплома, доброчинитеља или идеалисте, који се поклапа са падом Југославије.

„Пад је заправо стање у коме се ми налазимо већ деценијама. Филм који ће бити комедија, сетна комедија или сива комедија, али не црна, на неки начин ће пробудити у људима саосећање, емпатију", истиче редитељ и сценариста Горан Марковић.

„Играм фалсификатора, Анђелка Милошевића. Прототип тог јунака је у ствари мој отац, Недељко Станић који је делио лажна сведочанства основне школе. Поделио је 1.700 сведочанстава и многи људи са његовим сведочанствима основне школе су касније завршили факултете и били на важним функцијама", додао је глумац Тихомир Станић.

„Прапочетак глуме јесте у позоришту и то је неко враћање есенцији, суштаственом ја, шта ја и зашто, шта мене ту заправо инспирише", сматра глумац Сергеј Трифуновић.

„Фалсификатори" ће се снимати до краја априла, а идеја је да филм буде готов за Венецијански фестивал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво