Читај ми!

Почели Филмски сусрети у Нишу

Филм „Мирис кише на Балкану“ Љубише Самарџића отвара 46. Фестивал глумачких остварења у Нишу. Током пет фестивалских вечери, публика ће моћи да погледа десет такмичарских наслова. Свечано отварање Филмских сусрета од 20.35 можете пратити на Другом програму РТС-а.

Ниш вечерас 46. пут дочекује Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма. „Филмски сусрети - Ниш 2011" трају од 20. до 25. августа.

На летњој позорници у нишкој Тврђави, филмске сусрете отвара остварење Љубише Самарџића Мирис кише на Балкану, настало из истоимене серије.

Током пет фестивалских вечери биће приказано десет остварења међу којима и Како су ме украли Немци и Заједно.

У оквиру пратећег програма публику очекује пет филмова из региона и два документарна остварења.

Драган Вујић, уметнички директор смотре у Нишу истакао је да иако је задовољан бројем филмова који публика има прилику да види на Фестивалу, култура у овим финансијским околностима ипак „функционише на плејбек".

Први пут ове године имена чланова жирија саопштена су тек дан уочи отварања, председник, односно, председница, јер је по традицији то глумица, ове године је Љиљана Стјепановић и она ће вечерас на Тврђави симболично преузети кључеве града од градоначелника Ниша.

О наградама ће заједно са цењеном домаћом уметницом одлучивати њене колеге Соња Колачарић и Андреј Шепетковски.

За сада је познат добитник признања „Павле Вуисић", које се сматра наградом за животно дело. Глумца Петра Божовића одабрали су претходни добитници Неда Арнерић, Никола Симић и Драган Николић.

Награда ТВ Новости за глумачки пар године биће уручена Љиљани Стјепановић и Радошу Бајићу.

Отварање 46. Филмских сусрета у Нишу, РТС ће директно преносити на Другом програму од 20 сати и 35 минута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво