Четврти Кустендорф почетком јануара

Филмови аутора из 12 држава такмичиће се за признања Златно, Сребрно и Бронзано јаје на фестивалу Кустендорф, који ће бити одржан почетком следеће године. Гости смотре биће Абас Кјаростами, Никита Михалков, Отокар Вавра, Ерик Попе, Филип Ремунда, Борис Малагурски и Јан Хребејк.

Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, биће одржан од 5. до 11. јануара 2011. године, у Дрвенграду на Мокрој Гори, најављено је на сајту фестивала.

На сајту се наводи да ће гост Кустендорф фестивала, у склопу програма „Ретроспектива великана", бити ирански режисер Абас Кјаростами, један од најзначајнијих филмских аутора данашњице.

За учешће у такмичарском програму Фестивала конкурисало је више од 400 наслова младих филмских аутора и студената филмских школа из читавог света.

За награде Златно, Сребрно и Бронзано јаје, такмичиће се 20 остварења из Бугарске, Италије, Либана, Македоније, Пољске, САД, Словачке, Србије, Турске, Хрватске, Швајцарске и Шведске.

Међу насловима који ће се надметати налази се 13 кратких играних филмова, пет документарних, један анимирани и један средњометражни филм.

Жири који ће одлучивати о наградама чине продуценти Венсан Маравал и Ричард Брик и професорка Филолошког факултета у Београду Ива Драшкић-Вићановић.

На Кустендорфу ће бити приказана нека од најбољих филмских остварења из 2010. године, а међу гостима биће аутори: Отокар Вавра, Никита Михалков, Ерик Попе, Филип Ремунда, Борис Малагурски и Јан Хребејк.

У склопу музичког програма Фестивала, чији је селектор Ненад Јанковић (много познатији као Доктор Неле Карајлић), наступиће неке од нових светских музичких звезда, као што су „Нгома Африка бенд" (Танзанија), „Манушка оркестра" (Француска), „Андре Вилијамс" (САД), „Фармер Маркет" (Норвешка) и „Београдски синдикат" (Србија).

Кустендорф фестивал, чији је оснивач и селектор редитељ Емир Кустурица, организоваће "Rasta International", под покровитељством Министарства културе Србије.

Следеће издање Кустендорфа четврта је смотра која је посвећена будућим филмским ствараоцима и великанима савременог ауторског филма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво