Неди Арнерић награда „Павле Вуисић“

Жири Удружења глумаца Србије одлучио је да овогодишњу награду „Павле Вуисић“ добије Неда Арнерић. Признање ће јој бити додељено на Фестивалу глумачких остварења у Нишу.

Глумица Неда Арнерић добитница је награде „Павле Вуисић" за 2010. годину, саопштило је данас Удружење филмских глумаца Србије.

Одлуку о овогодишњем лауреату донео је жири, који су чинили претходни добитници ове награде: Мира Ступица, Мира Бањац и Богдан Диклић.

Награда се састоји од плакете са ликом Павла Вуисића, филмске сторије и монографије о добитнику.

Признање, које је до сада примило 30 истакнутих глумаца, првобитно је носило име „Славица", по првом домаћем играном филму после Другог светског рата, а од 1994. године носи име великана српског глумишта, Павла Вуисића.

Награда се по традицији уручује на Фестивалу глумачких остварења домаћег играног филма у Нишу, када се објављује и образложење жирија.

Неда Арнерић је рођена 1953. у Књажевцу. Завршила је Девету гимназију у Београду и студирала је Академију за позориште, филм, радио и телевизију, али није дипломирала.

Касније је дипломирала историју уметности на Филозофском факултету.

Веома запажене улоге остварује у филмовима „Јутро", „Подне", „Вишња на Ташмајдану", „Ужичка република", „Варљиво лето '68", „Ко то тамо пева", „Вечерња звона" и многим другим.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи