Прича о маратонцу-пљачкашу

Вечерас на Палићу пројекција филма „Пљачкаш", заснованог на истинитим догађајима, који говори о аустријском маратонцу и пљачкашу банака, познатом као Рони са пумпарицом. У главном такмичарском програму и француски филм „Осам пута остани", о људима који одлазе у шуму после безуспешне потраге за послом.

У главном такмичарском програму 17. Фестивала европског филма на Палићу вечерас ће на Летњој позорници бити приказан француски филм „Осам пута устани" и немачко-аустријска копродукција „Пљачкаш".

Француски писац Ксаби Молија режирао је по свом сценарију драму „Осам пута устани", чији наслов поручује да после сваког неуспеха или пада човек мора поново да устане и настави животну борбу.

Глумица Жили Гаје, која је била и један од продуцената, добила је за тај филм награду за најбољу женску улогу на фестивалу у Токију прошле године, a играју још и Денис Подалидес и Констанс Дол.

Главни лик Елза преживљава радећи привремене послове, док у нади да ће коначно пронаћи стални посао одлази на интервјуе који се увек лоше завршавају.

Елзин комшија Метју такође нема успеха у потрази за послом.

Када је газда избаци из стана, Елза у искушењу да остави све одлази у шуму, где је и Метју нашао уточиште. Тамо живе неко време, далеко од свих, али обоје знају да ће једног дана морати да изађу и суоче се са светом или да га напусте заувек.

Рони са пумпарицом

Атрактиван филм овогодишње продукције „Пљачкаш" редитеља Бенјамина Хајзенберга снимљен је по роману Мартина Принца.

Њих двојица заједно су написали сценарио, заснован на истинитим догађајима. Реч је о спектакуларним пљачкашким походима озлоглашеног Јохана Ретенбергера (познатог и као Рони са пумпарицом), којег игра Андреас Луст, а партнери су му Франциска Вајс, Флоријан Вотруба, Јохан Беднар и други.

Ретенбергер је врхунски спортиста и зависник од адреналина, човек који је вођен необјашњивом жељом да остане у покрету. Мотивисан је чистом лепотом својих пљачкашких похода, хладан je и прорачунат, али истовремено брз и сналажљив.

У такмичарском програму „Паралеле и судари", у суботичком биоскопу „Јадран", данас поподне биће приказани турски филм „Девојчица са клавиром" и ирско-чешка копродукција „Лисице".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво