Битка за улогу Лиз Тејлор

Две оскаровке боре се за улогу велике диве старог Холивуда. Кетрин Зита Џонс и Анђелина Џоли главне су конкуренткиње за улогу Елизабет Тејлор у филму о њеној легендарној љубави са Ричардом Бартоном.

Редитељ Мајк Николс спрема се да сними филм према књизи „Фуриозна љубав: Елизабет Тејлор, Ричард Бартон и брак века". Обавештени холивудски извори тврде да су главне конкуренткиње за улогу велике диве две оскаровке - Велшанка Кетрин Зита Џонс и Американка Анђелина Џоли.

Глумци који се доводе у везу са улогом Ричарда Бартона су Аустралијанац Расел Кроу, Енглез Клајв Овен и Ирац Колин Фарел.

Књигу о легендарној љубави, која се у оригиналу зове "Furious Love: Elizabeth Taylor, написали су брачни пар Сем Кашнер и Ненси Шенбергер, који су имали срећу да им буде дозвољен приступ писмима које су Бартон и Тејлорова размењивали током њихова два брака.

Уступљен им је и „сиров" материјал за необјављену аутобиографију чувене глумице, написан још 1965. године, као и албум са њеним омиљеним фотографијама.

Холивудски извори наводе да су и Анђелина Џоли (35) и Кетрин Зита Џонс (40) веома заинтересоване да глуме „диву љубичастих очију".

Џолијева је већ ангажована да глуми Клеопатру у римејку филма који је од Елизабет Тејлор направио највећу звезду тог времена.

Управо на снимању филма „Клеопатра", 1963. године, легендарни љубавници и супружници су се први пут срели. Бартон је тумачио лик Марка Антонија.

С обзиром на то да је у то време Лиз била удата за Едија Фишера, избио је велики скандал због њене афере са Бартоном.

Међутим, Тејлорова се развела од Фишера 1964. године и одмах потом се удала за велшког глумца.

Њихов веома буран брак потрајао је десет година. Развели су се, а после годину дана опет су се венчали.

Ричард Бартон умро је у 58. години од излива крви у мозак.

Елизабет Тејлор има 78 година и живи сама у својој кући на Беверли Хилсу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво