Министри на снимању „Кориолана"

Екипу филма „Кориолан", који се протеклих месец и по дана снима у Београду, посетио је министар полиције Ивица Дачић. Поред МУП-а Србије, значајну подршку екипи филма пружила је и Војска Србије, па је сет претходних дана посетио и министар одбране Драган Шутановац.

Српски министар полиције Ивица Дачић присуствовао је снимању филма „Кориолан", на једној локацији у Београду, саопштио је данас МУП Србије.

„Током прошлогодишње посете Рејфа Фајнса, министар Дачић је нагласио да ће МУП у потпуности подржати Фајнсов пројекат не само из финансијских разлога, већ зато што је то и одлична прилика за промовисање Србије на међународном филмском тржишту, као и да ће тако велики пројекат, као што је Фајнсов филм, привући и друге стране продуценте", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се подсећа да је МУП Србије од почетка снимања филма изнајмљивао опрему, возила, људство и оружје специјалних јединица за потребе тог пројекта.

Сет филма је пре два дана посетио и министар одбране Дрган Шутановац.

Министарство одбране и Војска Србије пружили су значајну подршку филмским кућама које су копродуценти „Кориолана".

Тенкови и хаубице за потребе снимања филма изнајмљени су од Војске Србије, а током снимања њима је управљало и руковало 30 припадника Прве бригаде и Команде за обуку Војске Србије.

Филм „Кориолан" је модерна верзија Шекспировог дела о животу познатог римског вође Гаја Марција Кориолана, који Рејф Фајнс режира и глуми главну улогу.

Поред Фајнса, у филму глуме и Џерард Батлер, Ванеса Редгрејв, Брајан Кокс, Џејмс Незбит, као и наши глумци Драган Мићановић и Славко Штимац.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво