Најгори тајни агент

У акционој пародији шпијунских филмова „Мекгрубер“, главни јунак се враћа из добровољне пензије да би спасио свет од свог највећег противника који је успео да набави нуклеарну бомбу. Глуме Вил Форт, Вал Килмер, Маја Рудолф, Кристин Виг и Рајан Филипи.

Филм редитеља Јорме Такоуна „Мекгрубер" пародија је клишеа из акционих и авантуристичких филмова осамдесетих.

У центру филма је „херој" Мекгрубер (Вил Форт из филмова "The Brothers Solomon" и "Baby Mama"), човек сумњивог понашања и способности.

Мекгрубер је самопроглашени стручњак за демонтирање бомби са ретро фризуром и склоношћу да се уз помоћ импровизација и коришћења свакодневних предмета извуче из невоља.

Некада  владин оперативац за тајне мисије, Мекгрубер се повукао из службе када је љубав његовог живота Кејси (Маја Рудолф из филма „Савршен дом") погинула на дан њиховог венчања.

Када сазна да је његов архинепријатељ Дитер фон Кант (Вал Килмер) успео да дође до нуклеарне бомбе, Мекгрубер се враћа из пензије и поново удружује са својом партнерком Вики Сејнт Елмо (Кристин Виг из филмова "Adventureland" и "Despicable Me"), која се такође повукла и сада пише поп баладе.

Њих двоје желе да пројектил врате у праве руке и да негативца Фон Канта приведу правди, али Мекгрубер убрзо сазнаје да његове методе и импровизовање више и нису толико успешни.

Да би сачувао своју пољуљану репутацију и извршио мисију, Мекгрубер мора да потражи помоћ новог регрута Диксона Пајпера (Рајан Филипи из филмова „Знам шта сте радили прошлог лета" „Заставе наших очева", „Фатална несрећа" и "Breach").

Пајпер испрва идеализује Мекгрубера, али се то брзо измени када почне да сарађује са неспособним и плашљивим антихеројем...

Филм „Мекгрубер" настао је на основу истоименог скеча из америчке емисије "Saturday Night Live", у којем се највише исмева главни јунак авантуристичке серије „Мегајвер" (која се често помиње у „Симпсоновима", а сестре Марџ Симпсон Пети и Селма су ватрене обожаватељке).

Буџет пародије, у којој глуме још и комичар Бил Хејдер, Пауерс Бут (из серије „Дедвуд"), Дерек Мирс (Џејсон из „Петка 13.") и кошаркаш Амари Стодемајер, био је 10 милиона долара, а премијера је заказана за 21. мај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се