Снима се „кинески Аватар“

Подводна авантура „Империје дубина“ редитеља Мајкла Френча и Џонатана Лоренса снима се уз помоћ најновије 3Д технологије, која је коришћена при снимању „Аватара“. Са буџетом од 130 милиона долара, „Империје дубина“ биће најскупљи кинески филм икада.

Филм „Империје дубина" снима се уз помоћ најсавременије 3Д технологије, што значи да се користи исти метод као при снимању „Аватара", а не као код још једног новијег наслова „Борба титана", где су 3Д ефекти убачени током постпродукције.

Због тога је као саветник ангажован Ентони Арент, који је радио и на „Аватару".

Филм ће говорити о младићу који полази на епско путовање кроз подводно краљевство сирена да би спасао свога оца од страшних подводних створења, а успут сазнаје праву истину о своме пореклу.

Радња филма смештена је у античку Грчку, а у улози краљице подводног света појавиће се Олга Киреленко, „Бондова девојка" из филма „Зрно утехе".

Продуцент и сценариста „Империјa дубина", један од најбогатијих кинеза Џон Ђанг, најавио је да ће филм бити америчко-канадска копродукција: „Ово је филм у холивудском стилу. Буџет је 100 милиона долара, али је сигурно да ћемо уложити више. Коначна цифра биће око 130 милиона долара, од чега ће део доћи од мојих средстава".

„'Аватар' је започео ново раздобље у снимању филмова и мислим да морамо да испратимо тај тренд", закључио продуцент и сценариста Ђанг, који је богатство зарадио на тржишту некретнина.

Снимање је почело пре шест месеци, за месец дана филм улази у фазу постпродукције, а планирано је да у биоскопе стигне 2011. године.

Корежисери филма биће Мајкл Френч и Џонатан Лоренс, а у пројекат је био укључен и француски редитељ и стручњак за визуелне ефекте познат по псеудониму Питоф.

Такође, најављено је снимање још два наставка, а сценарио за други део је већ написан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво