„Мотел Нана" премијерно у Новом Саду

Филм „Мотел Нана" о животу у послератној Босни, представљеном кроз причу о учитељу који по казни долази у мало планинско место, имаће премијеру на фестивалу „Синема сити". Глуме Драган Мићановић, Николина Ђорђевић, Зијах Соколовић и Никола Пејаковић.

Играни филм режисера Предрага Велиновића „Мотел Нана", који се бави свакодневицом и духом поднебља послератне Босне и Херцеговине, премијерно ће бити приказан 12. јуна на фестивалу „Синема сити" у Новом Саду.

У главним улогама су Драган Мићановић, Николина Ђорђевић, Зијах Соколовић и Никола Пејаковић.

Како су саопштили организатори „Симема ситија", остварење Велиновића, аутора филмова "Сенка успомена" (2000) и "Волим те највише на свету" (2003), наћи ће се у такмичарској селекцији „Национална класа".

Филм говори о учитељу у Србији који, изазван на часу, удари шамар ученику због чега бива „суспендован и премештен у школу у разрушеном планинском месту у Босни".

Учитељ Иван тамо упознаје Јасмину, с којом власник локалног мотела жели да се ожени.

Убрзо, Иван се заљуби у Јасмину, а после још једног шамара у школи, Јасмина и Иван су „спојени у заједничком бекству од стварности".

Остаје да се види хоће ли боравак у Босни, у школи у којој има свега осам ђака различите националности и узраста, у сеоској средини коју не познаје и у којој 'ћушка' детету представља васпитну методу, помоћи Ивану да донекле разуме живот?

Режисер филма „Мотел Нана" Предраг Велиновић је професор на Факултету драмских уметности у Београду и гостујући професор на Академији умјетности у Бања Луци.

Сценарио за филм написао је Ранко Божић, који је радио на филму „Ово мало душе", серији „Вратиће се роде" и Кустуричином остварењу „Живот је чудо".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи