Филмска магија Рима у Кинотеци

Италијански центар за културу најављује циклус „Филмска магија Рима". Од 25. до 30. маја у Југословенској кинотеци биће приказивани филмови који су снимљени у „Вечном граду".

Циклус филмова „Филмска магија Рима", у оквиру кога ће бити приказани стари, али и новији италијански филмови снимљени у Риму, биће одржан од 25. до 30. маја у Југословенској кинотеци, најављено је из Италијанског института за културу.

У оквиру циклуса биће приказани филмови који су добили награде на фестивалу у Кану, добитници Оскара, као и филмови које су радили европски мајстори хорора и комерцијални филмови познати у целом свету.

У саопштењу се додаје да „Вечни град" већ деценијама представља изванредан сет за снимање филмова и да су његови бројни квартови постали саставни део историје филма.

„Од Шпанског трга по коме марширају немачке трупе у филму 'Рим, отворени град', до оближњих улица у филму 'Крадљивци бицикала', преко кварта Копеде који је инспирисао филм 'Дубоко црвено', па све до зоне Сан Ђовани и Кастели романи, где је сниман 'Акатоне', публика ће имати прилике да види неке од најзначајнијих секвенци италијанског филма", пише у саопштењу.

Филмови ће бити приказивани у терминима од 17.30 и 20 часова, а цена карте за једну пројекцију је 100 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара