Остварење Данета Комљена у Кану

Филм „Ја већ јесам све оно што желим да имам" студента завршне године ФДУ у Београду Данета Комљена такмичиће се на предстојећем Међународном филмском фестивалу у Кану. Кратки играни филм један је од 13 наслова уврштених у програм „Синефондасион", чији је циљ откривање талената.

Факултет драмских уметности (ФДУ) потврдио је да је кратки играни филм студента режије Данета Комљена „Ја већ јесам све оно што желим да имам" уврштен у такмичарски програм „Синефондасион" следећег издања Међународног филмског фестивала у Кану.

Тај програм посвећен је откривању нових талената, а филм студента режије, урађен у продукцији ФДУ у Београду, одабран је у селекцију од 13 филмова међу више од 1.500 пристиглих радова из целог света.

Председник жирија овогодишњег програма „Синефондасион" је познати канадски редитељ Атом Егојан.

„Ја већ јесам све оно што желим да имам" је Комљенов испитни филм треће године филмске режије у класи професора Слободана Шијана.

У Комљеновом филму, главни јунак Данијел изненада се појављује пред вратима своје старије сестре која живи у Београду и моли је да буде код ње неколико дана.

Затим се полако открива у шта је све Данијел уплетен и како се са тиме носи. У овом 34-минутном филму главне улоге тумаче Иван Ђорђевић и Бојана Зечевић.

Дане Комљен, рођен 1986. године, тренутно је на завршној години студија Филмске и ТВ режије на Факултету драмских уметности.

Комљенов следећи пројекат је дугометражни омнибус филм „Октобар", који ће на јесен режирати заједно са својим колегама са класе, најавио је ФДУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара