Џубранов „Пророк" на великом платну

Култно дело Халила Џубрана, „Пророк", до краја 2011. године требало би да се појави у биоскопима, као филм у 3-де техници. Збирка есеја о љубави, слободи, пријатељству, биће преточена у филмски омнибус, а снимање би требало да почне крајем лета.

Књига „Пророк", којом се 1923. прославио амерички писац либанског порекла Халил Џубран, биће преточена у дугометражни филм који ће бити снимљен у 3-де техници, објавио је дневник Варајети.

Филмска права на књигу, која се састоји од 26 поетских есеја, откупила је инвеститорска група, на чијем је челу Стив Хансон из агенције Хансон инкорпорејтид.

„Пророк" ће бити снимљен као филмски омнибус, а у биоскопе би требало да стигне до краја 2011. године.

Хенсон и Вилијам Никс, који ће бити извршни продуценти филма, тренутно траже редитеља, како би снимање могло да почне крајем лета.

„'Пророк' говори о животу, миру и људским правима, а све је упаковано у једноставну причу која превазилази културе и границе", рекао је Кларк Питерсон, који је био продуцент филма „Монструм" из 2003.

Књига је преведена на више од 40 језика. Џубран важи за трећег најчитанијег песника света, после Шекспира и Лао Цеа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво