Награда за главну глумицу у „Зони мртвих"

Италијанска „Фантази хорор награда", у категорији „најбољи интерпретатор", припала је глумици Кристини Клиб за главну улогу у српском хорор филму „Зона мртвих". Поред ње, у конкуренцији су биле Изабела Фурман за филм „Сироче" и Алисон Ломан за „Одвуци ме у пакао".

Америчка глумица Кристина Клиб добила је италијанску „Фантази хорор награду" (Fantasy Horror Award) за улогу у српском хорор филму „Зона мртвих", као „нови таленат, најбољи интерпретатор".

Дистрибутер „Так" саопштио је данас да је Клибова освојила награду „у јакој конкуренцији" Изабеле Фурман са улогом у филму „Сироче" и Алисон Ломан за „Одвуци ме у пакао" режисера Сема Рејмија.

Додела годишњих „Фантази хорор награда" први пут је одржана у граду Орвијету од 19. до 21. марта, а Клибовој је признање уручио Роберт Енглунд, познат по улози Фредија Кругера у култном хорор серијалу „Страва у улици Брестова".

„Први домаћи зомби филм 'Зона мртвих' редитеља Милана Коњевића и Милана Тодоровића, био је номинован и у категорији за најбољи хорор, заједно са Рејмијевим 'Одвуци ме у пакао' и 'РЕЦ 2' (Шпанаца) Зауме Балагуера и Пака Плазе, који је и освојио ову награду", саопштио је „Так".

„Зона мртвих" на енглеском језику и са мешаном америчко-српском глумчком поставом, у којој је био и легендарни Кен Фори, премијерно је приказана на прошлогодишњем ФЕСТ-у у Београду, а „Так" је најавио да ће се ускоро појавити на ди-ви-дију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво