Џону Харту награда за животно дело

Организатори Међународног филмског фестивала у Бредфорду доделили су награду за животно дело Џону Харту. Угледни британски глумац остварио је антологијске улоге у филмовима „Човек слон", „Осми путник", „Поноћни експрес" и „1984".

Угледни британски глумац Џон Харт добио је награду за животно дело на Међународном филмском фестивалу у Бредфорду.

Харт, који се прославио филмовима „Осми путник", „Човек слон", „Поноћни експрес", „1984", говорио је том приликом о својој „непрекидној борби" за равноправну заступљеност независних и холивудских филмова.

„Целог живота сам се за то борио", истакао је глумац, додајући да је потребно да постоји већа развнотежа између холивуских блокбастера и нискобуџетних филмова, пренели су медији.

Харт сматра да би једно од решења било да се високобуџетски филмови приказују у великим биоскопима, а да се мање дворане препусте независним остварењима. То, међутим, није могуће „због похлепе и грамзивости", објаснио је Харт.

Британски глумац је, поред независних остварења, глумио и у великим холивудским продукцијама као што су „Индијана Џонс и Краљевство кристалне лобање", „Хелбој", „В као Вендета", а појавиће се и у последњим наставцима авантура о младом чаробњаку Харију Потеру.

Добитник је Златног глобуса и награде БАФТА за споредну улогу у „Поноћном експресу", а за исту улогу номинован је и за Оскара.

Награду БАФТА добио је за главну улогу у филму „Човек слон", за коју је био номинован и за Оскара и Златни глобус.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво