Судбина света у рукама „Принца Персије”

Заснован на истоименој видео игри, филм "Prince of Persia: The Sands of Time", говори о авантурама персијског принца који једини може да спречи злог владара да се домогне легендарног дара богова и да се дочепа неограничене власти... У главним улогама Џејк Џиленхол, Џема Артертон, Бен Кингсли и Алфред Молина.

У акционој авантури "Prince of Persia: The Sands of Time" (Принц Персије: Песак времена), заснованој на трећем делу истоимене компјутерској игрице из 2003. године, главне улоге тумаче Џејк Џиленхол, Џема Артертон, Бен Кингсли и Алфред Молина.

Режисер филма је Енглез Мајк Њуел („Љубав у доба колере" „Хари Потер и ватрени пехар" „Четири венчања и сахрана"), а продуцент је Џери Брукхајмер (филмови „Топ ган", "Con Air", „Пирати са Кариба", „Пад црног јастреба", „Перл Харбор", „Краљ Артур" и серије "CSI", „Нестали без трага" и „Заборављени случај").

Прича филма смештена је у Персију у шести век и говори о опаком племићу Низаму (оскаровац сер Бен Кингсли, чувен по насловној улози у филму „Ганди") који жуди за бодежом названим Песак времена, легендарном дару богова, који свакоме ко га поседује омогућава неограничену моћ.

Зли Низам жели да се домогне Песка времена како би контролисао време и поробио цело човечансто, а једини који може да га спречи у томе је Дастан (Џејк Џиленхол, из филмова „Дони Дарко", „Дан после сутра" и „Планина Броукбек").

Дастан је некада био дете са улице, али га је шеик Амар (Алфред Молина, познат по улогама у филмовима „Индијана Џоунс", „Фрида", „Чоколада" и „Образовање") усвојио и прогласио за принца, након што је Дастан показао изузетну храброст у борби.

Да би спречио да му се синови након његове смрти боре за престо, шеик Амар је прогласио Дастана својим наследником.

Уз помоћ одважне принцезе Тамине (Џема Артертон, позната по улози агента Стробери Филдс из филма „Џејмс Бонд: Зрно утехе"), Дастан ће дати све од себе да би спречио да Песак времена падне у погрешне руке...

Иако је филм заснован на трећем делу игрице, укључени су и неки елементи из прва два наставка, а постоје и одређене разлике између филма и игрице, као што су име главног јунака и прича о његовом пореклу.

Буџет филма, сниманог у Мароку и Лондону, био је 150 милиона долара, а биоскопско приказивање у САД и Енглеској почиње крајем маја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара