Нови Грлићев филм у Београду

Љубавна и породична драма Рајка Грлића „Нека остане међу нама" премијерно приказана у Београду. У овој причи о вртлозима страсти, скривеним испод грађанске свакодневнице, главне улоге играју Мики Манојловић, Бојан Навојец, Ксенија Маринковић, Дариа Лоренци и Наташа Дорчић.

Београдска премијера филма „Нека остане међу нама" познатог хрватског редитеља Рајка Грлића одржана је синоћ у биоскопу „Колосеј Мултиплекс".

Савремена љубавна и породична драма хрватске продукције снимљена је у сарадњи са копродуцентима из Србије и Словеније, а филм је истовремено почео да се приказује у три главна града.

Главне улоге играју Предраг Мики Манојловић, Бојан Навојец, Ксенија Маринковић, Дариа Лоренци и Наташа Дорчић.

Грлић је, као и популарни писац Анте Томић, косценарсита ове приче о вртлозима еротске страсти испод мирне површине грађанске свакодневице.

Током снимања пажњу медија привлачиле су слободне сцене секса, неуобичајене када су ликови људи у зрелим годинама.

Филм приказује два брата, њихове супруге и љубавнице, а радња се догађа у распону од годину дана - од смрти најстаријег до рођења најмлађег члана ових испреплетаних породица.

Свако од петоро главних јунака има посебну, врло интимну причу о свом „двоструком" животу, о горко-слатком трагању за љубављу и срећом, пожуди која никада не гасне и о последицама које то изазива.

Према изјави редитеља, социолози сматрају да је данас брачна превара, односно љубавна авантура једини преостали облик побуне појединца против предвидљивости живота, који су омеђили послодавац, породица, црква, држава, медији и новац.

Као свој лични разог за овај филм, шездесеттрогодишњи Грлић навео је да је „у годинама када се ваља вратити тамо где је и почео да прича филмске приче - на улице, у станове и кревете Загреба".

Рајко Грлић режисер је филмова као што су „Браво маестро" (са Радетом Шербеџијом), „Само једном се љуби", „У раљама живота", „Чаруга" и „Караула", а ангажован је и као уметнички директор Мотовунског филмског фестивала.

Премијери филма „Нека остане међу нама" присуствовали су министар културе Небојша Брадић, његов саветник, редитељ Горан Марковић, као и други домаћи филмски ствараоци, али је изостало представљање екипе филма, који ће се наредних дана приказивати у „Колосеју".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво