„Електронске свиње“ на турнеји

Кратки играно-анимирани филм "E-Pigs" Петра Пашића биће приказан на фестивалима у Кливленду и Нешвилу. Филм говори о пометњи коју у једном малом селу изазове свиња која праси електронско потомство.

Српско-словеначки филм "E-Pigs" (Електронске свиње), у режији Петра Пашића, биће у марту приказан на филмским смотрама у Кливленду и Нешвилу у САД, најавио је Димитрије Војнов, косценариста овог краткометражног остварења на свом блогу.

"E-Pigs" је научнофантастични филм са елементима хорора који су подржали државни филмски фонд Словеније, Секретаријат за културу Скупштине града Београда и немачко-француска телевизија „Арте".

Филм Петра Пашића завршен је у августу 2009. године, а добио је и награду фестивала у Порторожу.

Прича филма "E-Pigs" говори о „обичном мужу и жени који живе у малом селу и доживе шок када њихова омиљена свиња почне да рађа електронско-анимирану прасад", пише у сажетку објављеном на сајту фестивала у Кливленду.

Брачни пар се потом „суочава са гневом других становника који нимало нису срећни због чудноватих збивања у селу, а када се другачији светови сударе, јавља се љубавна прича, као и нове форме хаоса".

Према ранијим изјавама Димитрија Војнова, заплет је последица загађења.

Филм је стилизован и комбинује игране и анимиране елементе.

Причу за "E-Pigs" написали су Пашић, Војнов и Вук Таталовић чија је фирма „Фрајд пикчерс" дизајнирала анимиране секвенце у филму.

Директор фотографије је Владимир Јанковић, сценограф Аљоша Спаић, а костимограф Татјана Стругар.

Снимање играних сегмената филма, у којем нема дијалога, обављено је у новембру 2008. године, а затим је уследила израда анимираних секвенци.

Војнов је био косценариста филма „Ми нисмо Анђели 3" са којим је Петар Пашић дебитовао као режисер, а такође је био и косценариста филма „Шишање" режисера Стевана Филиповића, који је сада у постпродукцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво