"Daybreakers" премијерно у Београду

Научнофантастични трилер о вампирима "Daybreakers" данас ће имати домаћу премијеру у београдском биоскопу „Колосеј", а редовно приказивање почиње од 11. марта. У главним улогама Итан Хоук, Вилем Дефо и Сем Нил.

После успеха дебитантског зомби-хорор филма "Undead", редитељи и сценаристи, браћа Питер и Мајкл Спирих, у научнофантастичном трилеру "Daybreakers" окрећу се теми вампира.

Њихово последње остварење премијерно ће бити приказано вечерас у биоскопу „Колосеј", најавио је домаћи дистрибутер „Синеарс".

Браћа Спирих у новом филму, аустралијско-америчке продукције, одводе вампире у будућност, у свет у коме се сви, од школараца до председника компанија, хране крвљу.

Радња филма дешава се 2019. године, када се мистериозна епидемија проширила земљом, претварајући већину популације у вампире.

Људи су сада угрожена, другоразредна врста. Присиљени су да се скривају како не би били ухваћени и одведени на фарме, где се узгајају због исхране вампира.

Али, бити на врху ланца исхране има своје опасности. Људска бића, једини извор хране за вампире, чине само пет процената глобалне популације и њихов број брзо опада.

Нетипични херој, Едвард Далтон је вампир-хематолог, који одбија да се храни људском крвљу и покушава да пронађе замену, пре него што залихе нестану и вампири изгладне до смрти или се, као они који се хране крвљу других вампира, претворе у бесне креатуре налик слепим мишевима.

Далтону ће у његовој мисији помоћи групица одбеглих људи која је на трагу запрепашћујућег медицинског открића.

Наоружан сазнањем, због кога би и људи и вампири убили, Далтон ће морати да се бори са својом врстом у смртоносном окршају који ће одредити судбину људске врсте.

Главне улоге тумаче Итан Хоук, Вилем Дефо и Сем Нил. Филм ће бити у редовној биоскопској дистрибуцији од 11. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво