Читај ми!

Награда за стваралаштво Шијану, Влајићевој, Бајићу и Јелићу

Из Удружења филмских уметника Србије (УФУС) саопштено је да је Награда за целокупно стваралаштво и допринос српској кинематографији додељена редитељима Слободану Шијану, Вери Влајић, Дарку Бајићу и Мирославу Јелићу.

Награду УФУС-а за филмско стваралаштво у 2022. години у категорији дугометражног играног филма деле као редитељи Радивоје Андрић за Лето када сам научила да летим и Душан Милић за Мрак, каже се у саопштењу.

УФУС је поводом уручења годишњих признања, на свечаности која ће се одржати у подне 16. децембра у београдском „Аероклубу”, саопштио и да је Награда за филмско стваралаштво у категорији документарног филма додељена Миодрагу Милошевићу за сниматељски рад на филму Мали и велики.

Награда у категорији анимираног филма додељена је Јелени Бешир за сценарио и режију филма Стварање први космос, док је Меморијалну награду „Јован Аћин” у 2022. години добила Марта Попивода за режију филма Пејзажи отпора.

У Комисији за награде су сниматељ Радослав Владић, сценограф Миљен Крека Кљаковић, редитељи Милан Кнежевић, Бранислав Милошевић и Мирослав Јелић, који је био изузет у
одлучивању о Награди за целокупно стваралаштво и допринос српској кинематографији.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара