Од понедељка продаја карата за ФЕСТ

Карте за 38. издање ФЕСТ-а у продаји од понедељка, 1. фебруара, по цени од 200 до 300 динара за пројекције у Центру „Сава", док улазнице за филмове у Дворани културног центра и Музеју кинотеке коштају између 150 и 200 динара.

Улазнице за популарни филмски фестивал ФЕСТ, који почиње 19. фебруара, моћи ће да се купе већ од почетка фебруара, најавили су организатори манифестације.

На 38. ФЕСТУ, који траје до 28. фебруара, биће приказана 64 филма у у Центру „Сава", Дворани културног центра (ДКЦ) и Музеју кинотеке.

Поред благајни тих дворана, карте ће се продавати и у Билет сервису, а цене су 200 до 300 динара за премијерни програм у Центру „Сава" (за свечано отварање цена карте је 500 динара), док улазнице за пројекције у ДКЦ-у и Кинотеци коштају 150 до 250 динара.

За куповину комплета карата у првих седам дана (од 1. до 7. фебруара) важиће попуст од 10 посто.

Као што је раније објављено, овогодишњи ФЕСТ ће 19. фебруара увече у великој дворани Центра „Сава" отворити филм „Морфијум" славног руског редитеља Алексеја Балабанова, који ће бити и гост Београда.

Најновија остварења из 30-ак земаља, у селекцији уметничког директора Мирољуба Вучковића, биће приказана у више традиционалних програмских целина. То су „Хоризонти" - са најбољим остварењима са светских фестивала, такмичарски програм „Европа ван Европе", документрни циклус „Чињенице и слагалице", циклус филмова нових аутора „Открића", „ФантАзија", као и специјални програм - осврт на израелски филм.

На ФЕСТ-у ће светске премијере имати српски играни филм „Флешбек" младог редитеља Александра Јанковића у такмичарском програму, као и „Центар за прање филма" Срђана Кнежевића и „На граници" Жарка Драгојевића у документарном програму.

Пратећи програм у Кинотеци понудиће избор наслова који су отварали фестивал, почев од Алтмановог филма „Меш" са 1. ФЕСТ-а.

Због финансијске кризе пословни део Феста „Б2Б", као ни конкурс за нове пројекте ове године неће бити одржани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи