Нови рекорди „Аватара”

Најновији спектакл америчког редитеља Џејмса Камерона наставља да обара рекорде. Научнофантастична прича о ванземаљској цивилизацији Нави остварила је рекордну зараду од 1,28 милијарди долара у биоскопима изван САД.

Научнофантастични хит „Аватар" ушао је у историју филмографије пошто је остварио рекордну зараду од 1,28 милијарди долара у биоскопима изван САД, објавио је лист „Варајети" (Variety).

Остварење оскаровца Џејмса Камерона о ванземаљској цивилизацији Нави тај износ зарадило је приказивањем у 11.803 сале у 111 земаља широм света.

Славнио редитељ тиме је надмашио сам себе, пошто је досадашњи рекордер био његов филм из 1997. године „Титаник" са зарадом од 1,24 милијарде долара.

Филм „Аватар" зарадио је протеклог викенда само у САД чак 36 милиона долара и са укупном зарадом од 552,8 милиона долара тренутно је на другом месту најуспешнијих филмова у САД. На првом месту је и даље „Титаник" са 601 милионом долара.

Трећи на листи филмова са највећом зарадом је „Мрачни витез", са 533,3 милиона долара.

Последњи успех Камеронове приче о Џејку Салију, Нејтири и њеним сународницима није једини рекорд овог филма. „Аватар" је имао највећу зараду који је један филм остварио четвртог викенда приказивања у САД.

Филм о зарадио је више од милијардe долара за 17 дана приказивања, чиме je оборен рекорд у заради за неки филм.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи