Глумци одабрали најбоље глумце

На церемонији у Лос Анђелесу додељене награде Удружења филмских и телевизијских глумаца. Најбољи главни глумци на филму Џеф Бриџис и Сандра Булок, а епизодисти Мо'Ник и Кристоф Валц, док најбољу глумачку екипу има филм „Проклетници". ТВ награде између осталих и за Алека Болдвина, Кевина Бејкона и Дру Баримор.

Док су Џеф Бриџис и Сандра Булок новим признањима увећали шансе за добијање Оскара, екипа великог хита „Аватара" може бити разочарана, јер протагонисти овог филма нису успели да уђу у ужи избор за награде које додељује Удружење филмских и телевизијских глумаца (Screen Actors Guild-SAG) .

Успех са доделе Златних глобуса од прошле недеље поновили су: Џеф Бриџис, Сандра Булок, Мо'Ник и Кристоф Валц.

Бриџис је добио признање за главну улогу у филму о измученом кантри певачу "Crazy Heart", a Сандра Булок за тумачење стварне особе Ли Ен Тухи, која је помогла сиромашном момку и будућем играчу америчког фудбала да оствари свој потенцијал.

Најбољи епизодисти су Мо'Ник, за улогу у филму о злостављаној девојци "Prescious", као и Кристоф Валц за алтернативну ратну причу „Проклетници".

Удружење глумаца одабрало је „Проклетнике" Квентина Тарантина као филм са најбољом глумачком поставом.

Протагонисти два остварења која је критика оценила изузетно повољно "Up in the Air" (Џорџ Клуни, Вера Фармига и Ана Кендрик) и филма "The Hurt Locker" овога пута су остали без награда.

Ипак, председник Удружења глумаца Кен Хауард похвалио је Клунија за учешће у телетону за прикупљање новца за Хаити.

Најбољи на телевизији

За најбољу ТВ драму другу годину заредом изабрана је серија смештена у окружење 60-их „Момци са Медисона", док најбољу глумачку поставу има серија о неприлагођеним тинејџерима "Glee", која је такође и најбоља комедија.

Алек Болдвин и Тина Феј проглашени су за најбоље глумце у комичној серији, а та признања заслужили су одличном глумом у серији "30 Rock".

Добитник Златног глобуса Мајкл Си Хол (игра насловну улогу у серији „Декстер") проглашен је за најбољег глумца у драмској серији, док је најбоља глумица Џулијана Маргулис из серије "The Good Wife".

Кевин Бејкон је награђен као најбољи глумац у телевизијском филму или мини серији за ратну драму "Taking Chance", а најбоља глумица је Дру Баримор ("Grey Gardens", прича о ексцентричним рођацима Џеки Оназис).

Награда за животно дело уручена је глумици Бети Вајт (88 година), најпознатијој по остварењима "Mary Tyler Moore Show" и "The Golden Girls".

Награде Удружења филмских и телевизијских глумаца, назване Глумци, (статуе у рукама држе маске комедије и трагедије) међу најзначајнијим су у Холивуду.

Номиноване за награде бира насумично изабраних 4.200 чланова Удружења, а затим сви чланови имају право да гласају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво