Читај ми!

Срца Сарајева РТС-овим серијама

Први пут су на Сарајевском филмском фестивалу награде „Срце Сарајева“ додељене и за најбоље ТВ серије. У конкуренцији их је било 16, из читаве бивше Југославије, а чак пет „Срца Сарајева“ добиле су серије РТС-а. После награда наставља се с премијерама. Љубитељи крими трилера вечерас уживају у светској премијери серије „Црна свадба“.

Читаво Сарајево ових дана је у знаку филма, а филмски фестивал обележило је и девет серија емитованих на Радио-телевизији Србије. Осим на фестивалском тргу, пројекције се гледају на још пет локација.

Чак три награде додељене су драмском трилеру Породица – за најбољу драмску серију, креатора Бојана Вулетића и за главног глумца Бориса Исаковића.

„Све су ово наше серије, то је оно што је посебно задовољство, то је све наша велика филмска глумачка фамилија која се овде скупила. Стварно сам целог живота као да сам чекао ово Срце да се деси и да се испуни“, каже глумац Борис Исаковић.

Још два Срца Сарајева у рукама су Јасне Ђуричић за најбољу глумицу и Иване Зечевић за звезду у успону, у серији Група.

„Ја сам јако, онако пуног срца учествовала у тој серији, јер мислим да је то корак напред у свему. Ми, Србија, по телевизијској продукцији, смо први у региону, заиста се код нас страшно много серија снима, све су боље и боље“, истакла је Ђуричићева.

Крими трилер, у причи Црне свадбе премешта нас у мало место Источне Србије које преко ноћи постаје главно место злочина. Уместо откривања узрока, инспектори и психолози откључавају велику мистерију.

„То је психолошки трилер са елементима мистерије, па чак и хорора, један жанр који је доста дуго био запостављен овде. Мислим да смо ми као народ доста склони и празноверју и теоријама завере и мислим да је то нешто што је освежење“, каже Немања Ћипранић, редитељ.

Почасно Срце Сарајева додељено је једном од најзначајнијих светских филмских аутора Виму Вендерсу. За остала Срца се боре екипе филмова и серија широм света. Љубитељи комедија, трилера и крими жанра који пројекције прате од јутра до вечери, кажу да је тешко одабрати најбоље.

Протекла година, обележена пандемијом, повећала је број гледалаца серија за 40 одсто, ипак то није омело многобројну публику да премијере гледају баш у Сарајеву, у центру града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво