"Аватар" претекао "Светог Георгија"

Филм Џејмса Камерона разбио је "шаблон" у српским биоскопима, у којима су по правилу најгледанија домаћа остварења. "Аватар" је за четири недеље приказивања забележио више гледалаца, него "Свети Георгије убива аждаху" за девет месеци.

Научнофантастични спектакл режисера Џејмса Камерона "Аватар" у српским биоскопима претекао је најгледанији прошлогодишњи филм "Свети Георгије убива аждаху", показују подаци дистрибутера "Так".

Најскупљи српски филм последњих година "Свети Георгије" режисера Срђана Драгојевића за 39 недеља приказивања у 2009. години видело је 125.019 гледалаца, док је високобуџетни холивудски "Аватар", који је у биоскопе ушао пред Нову годину, за четири недеље достигао број од 136.134.

"Аватара" je у "регуларном" и 3Д издању само протеклог викенда видело 15.966 посетилаца биоскопа.

Камеронов филм, од уласка у српске биоскопе, сваког викенда у просеку бележи око 15.000 гледалаца.

Иначе, последњих година су домаћи филмови, по правилу у врху листе најгледанијих у српским биоскопима.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи