Награда за "Ђавољу варош" у Палм Спрингсу

Филм "Ђавоља варош" Владимира Паскаљевића добио је специјално признање у категорији дебитаната на фестивалу у Палм Спрингсу. Жири је образложио да филм заслужује специјално признање "за смелу и изазовну сатиру савременог живота у Србији".

Специјално признање жирија 21. филмског фествала у калифорнијском Палм Спрингсу, у категорији "New Voices/New Visions", добио је филм "Ђавоља варош", редитеља и сценаристе Владимира Паскаљевића.

У категорији "New Voices/New Visions" (Нови гласови/Нове визије) такмичило се 12 дебитантских остварења из целог света, саопштио је продуцент филма Милан Томић.

У саопштењу жирија се истиче да филм "Ђавоља варош" заслужује специјално признање за смелу и изазовну сатиру савременог живота у Србији, саопштио је Томић.

"Срећан сам због признања, али сам срећан пре свега јер сам уопште стигао довде. Сећам се да пре само шест месеци нисам имао средства ни да завршим филм који сам већ снимио", рекао је Паскаљевић.

"Надам се да ће ми ово признање помоћи да се ствари мало промене у мојој будућности, као и да дођем до америчке дистрибуције", додао је Паскаљевић у интервјуу телевизији Си-Би-ЕС.

Главну награду жирија добио је корејско-француски филм "Потпуно нов живот" редитељке Уни Лекомт, а главну награду публике и фестивала филм "Девојка са тетовираним змајем".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи