Критичаре одушевио "The Hurt Locker"

Филмови „Аватар" и „Проклетници" добили највише признања на додели награда удружења критичара Северне Америке. Ипак, најзначајније награде, за најбољи филм и режију, припале остварењу "The Hurt Locker" и његовој редитељки Кетрин Бигелоу.

На свечаној додели награда „Избор критике" (Critics' Choice), одржаној у петак у Лос Анђелесу, филм "The Hurt Locker" проглашен је за најбоље остварење, а његова режисерка Кетрин Бигелоу за најбољег редитеља.

Највише награда добили су филмови „Аватар" Џејмса Камерона и „Проклетници" Квентина Тарантина.

„Аватар" је проглашен за најбољи акциони филм, а то остварење добило је и више награда у техничким категоријама - за камеру, монтажу, сценографију, звук и визуелне ефекте.

„Проклетници" су награђени за најбољу глумачку поставу. Кристоф Волц добио је награду за епизодну улогу, а Квентин Тарантино за сценарио.

Две награде припале су филму "Crazy Heart" - Џеф Бриџиз проглашен је за најбољег глумца за улогу кантри певача и алкохоличара Бада Блејка, а нумера "The Weary Kind" за најбољу песму.

Награда за најбољи анимирани филм припала је филму „До неба", који је награђен и за најбољу филмску музику.

Признање за најбољу глумицу поделиле су Мерил Стрип и Сандра Булок за филмове „Џули и Џулија" и "The Blind Side".

Џејсон Рајтман награђен је за најбољи адаптирани сценарио за филм „У ваздуху", док је награда за најбољу женску епизодну улогу припала Мо'Ник за филм "Precious".

Добитнике награда „Избор критике" бирају чланови удружења Бродкаст филм критикс, највећег северноамеричког удружења филмских критичара запослених на телевизији, радију и Интернету.

Та признања једна су у низу награда пред доделу Оскара, заказану за 7. март.

За најбољег показатеља која остварења, аутори и протагонисти имају највише шансе за Оскаре важе Златни глобуси, који ће бити додељени у недељу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво