Римејк „Карате кида“

У новообјављеном трејлеру за филм „Карате кид“, син Вила Смита глуми дечака Дреа који се досели у Кину. У новој средини, где су популарне борилачке вештине, Дреу ће бити потребно подучавање домара Хана (Џеки Чен), који је заправо кунг-фу мајстор...

У римејку култног филма из осамдесетих „Карате кид" главне улоге играју дванаестогодишњи Џејден Смит, син Вила Смита, док његовог учитеља борилачких вештина глуми Џеки Чен.

Прича новог филма говори о Дреу Паркеру, (Џејден Смит) који је популаран дечак у Детроиту, али његова мајка (Тараџи П. Хенсон) добија нови посао и они се селе у Кину.

Дре се скоро одмах по доласку у нову школу заљуби у Меи Јинг и осећања су му узвраћена, али ово пријатељство доведе до тога да највећи силеџија у разреду Ченг постане Дреов непријатељ.

Како Дре баш и није вичан борилачким вештинама, Чен га брзо и лако савлада.

Будући да је у страној земљи и још се није ни са ким спријатељио, Дреу може да помогне једино домар, господин Хан (Џеки Чен), који је тајно мајстор кунг-фуа.

Док га Хан учи да права снага није у ударцима и ескиважама, већ у смирености и зрелости, Дре схвата да ће суочавање са насилницима бити највећа борба у његовом животу...

Оригинални филм из 1984. године са Ралфом Макијом и Патом Моритом (номинован за Оскара за епизоду), говорио је аутсајдеру по имену Данијел, који се досељује у Лос Анђелес и учи о дисциплини и борбеним вештинама од ментора, господина Мијагија.

И у новом филму понављају се неке од легендарних сцена, иако мало измењене, па тако облачење и скидање јакне замењује чишћење као метод за увежбавање борбе, а постоји и сцена у којој учитељ штапићима хвата муву.

Бројне су и разлике између првог филма и римејка, па је тако окружење Калифорније замењено Кином, а јапански карате кунг-фуом.

Оригинални „Карате кид" постигао је велики успех, касније су снимљена још три наставка, а у последњем од њих Хилари Свонк је играла главну улогу, што јој је била прва већа улога на филму.

Премијера римејка заказана је за 11. јун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се