„Дашак" стигао у Канаду

Психолошка драма редитеља Војина Васовића „Дашак" представљена канадској публици. Кратки играни филм младог српског аутора разматра човекове могућности, али не у домену успеха, већ управо супротно.

Награђени кратки играни филм „Дашак" српског режисера и сценаристе Војина Васовића први пут је приказан у Канади.

Филм тематски третира моћ на необичан начин дајући је неком ко је у стварном животу никада не би имао.

Получасовна иронична психолошка драма, прожета је пиранделовским ставом о животу према којем ништа није сигурно и права истина не постоји.

Резултат је прича о томе, не како можемо да урадимо више него што смо мислили, већ како можемо да уништимо много више него што смо желели.

Поента филма је једноставна: „Само дунеш и оде...". 

Остварење „Дашак" проглашено је за најбољи филм „Лајтхаус" (Lighthouse) фестивала у Њу Џерсију, САД, а на фестивалу студентског филма "Early bird" у Софији освојио је награду за најбољи страни филм и најбољу фотографију.

Пројекцијом филма у Торонту представљена је српско-канадска продуцентска кућа "To Blink Studio".

Двадесетпетогодишњи Крагујевчанин Војин Васовић је аутор осам кратких играних филмова, два документарна и једног анимираног филма који су уврштени у званичну селекцију неколико фестивала у Србији и иностранству, од Фестивала краткометражног и документарног филма у Београду, преко руског „Златног витеза" до иранског фестивала "Roshd".

Сценариста је неколико позоришних и радио драма међу којима су „Ја хоћу у рај", „Како су убили Бога у мени" и других.

Вишеструко је награђиван за филмску и позоришну режију, дизајн светла и сценски покрет.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво