Суперхероји на суду

Наследници цртача Џека Кирбија и издавачкa кућa „Марвел" споре се око права на коришћење цртаних суперхероја, чије су филмске адаптације донеле више од четири и по милијарде долара.

Издавачка компанија „Марвел" затражила је од суда да задржи права на приче о чувеним суперхеројима, укључујући Спајдермена, Фантастичну четворку и Екс-мена.

Тужба, поднета пред федералним судом на Менхетну тражи од судије да одбаци захтев наследника цртача Џека Кирбија, који желе да преузму права на анимиране ликове од „Марвела".

Како се наводи у тужби, Кирби је само унајмљен да би радио на стриповима, тако да је захтев наследника неоснован.

Филмови о анимираним јунацима, као што су трилогије о Спајдермену (три наставка филма зарадила су око две и по милијарде долара широм света) и о Екс-мену (милијарду и по долара), су последњих година међу најисплативијим у Холивуду.

Два остварења о Фантастичној четворци, иако су наишла на подељене критике, зарадила су око 600 милиона долара.

Марк Тоберов, адвокат цртачевих потомака, изјавио је да још није видео тужбу и да за сада нема коментар.

Четврти део Спајдермена редитеља Сема Рејмија, са Тобијем Мегвајером у насловној улози, планиран је за 2011. годину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи