Номинације за награду Удружења режисера

Бивши супружници Кетрин Бигелоу и Џејмс Камерон одмериће снаге опет, овог пута као номиновани за признање Удружења режисера Америке. У трци за награду и Квентин Тарантино, Ли Денијелс и Џејсон Рајтман.

Научнофантастични хит „Аватар" донео је Џејмсу Камерону још једну номинацију за награду америчког Удружења режисера.

Камерон је признање тог еснафског удружења већ добио пре 12 година, за остварење „Титаник".

Номиновани су и бивша Камеронова супруга Кетрин Бигелоу за ратни филм "The Hurt Locker", Ли Денијелс за „Прешз" (Precious), Џејсон Рајтман за остварење „У ваздуху" и Квентин Тарантино за фиктивну причу „Проклетници".

То је Тарантину друга номинација за награду Удружења режисера - први пут је кандидован 1994. године за „Петпарачке приче".

Кетрин Бигелоу, Денијелс и Рајтман су ове године први пут номиновани. Награда ће бити уручена 30. јануара на банкету у Лос Анђелесу.

Признања тог удружења сматрају се веома поузданим показатељем како ће изгледати додела Оскара - у протеклих шест година сви лауреати који су добили ту награду, добили су и признање америчке Академије филмских наука и уметности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи