Читај ми!

Десет „Златних антена“ фестивала ФЕДИС за серије емитоване на РТС-у

Финално вече јубиларног 10. фестивала драма и серија ФЕДИС и додела награда „Златна антена“ у 14 категорија, одржано је синоћ у Дому Омладине Београда. Под слоганом овогодишњег фестивала „Серије владају!“, од 14 главних награда, чак 10 припало је серијама емитованим на Првом програму РТС-а – „Група“, „Јужни ветар“, „Делиријум тременс“, „Тајкун“ и „Калуп“.

Серија Јужни ветар проглашена је најгледанијом серијом ове године, што показују и званични резултати гледаности, па је ова награда без изненађења отишла у руке популарне саге.

Серија Група осваја три главне награде – група аутора награду за најбољи сценарио, Ареф Зааби за најбољу монтажу и Филип Ђурић за глумачко остварење године.

Горан Марковић осваја награду за најбољу режију ТВ серије Делиријум тременс, а Сузана Глигоријевић за најбољи костим.

Серија Тајкун освојила је три награде – награду за најбољу фотографију добио је директор фотографије Радан Поповић, „Златну антену“ за најбољу главну мушку улогу осваја Драган Бјелогрлић, а најбољу епизодну мушку улогу Иван Ђорђевић.

Серији Калуп припала је награду за најбољу главну женску улогу, коју је добила Нада Шаргин.

На манифестацији која вреднује ТВ серије у југоисточној Европи, учествовала су остварења премијерно приказана сезоне 2019/2020, а о листи учесника одлучивала је селекторска комисија у саставу: професор са ФДУ Фети Даутовић, уредник филмског програма Нишког културног центра Дејан Дабић и уредник филмског програма Дома омладине Драган Николић.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво