Филм „Мој јутарњи смех“ у Биоскопу Дома омладине Београда

Победник Фестивала ауторског филма, „Мој јутарњи смех“ почиње са биоскопским пројекцијама. У Биоскопу Дома омладине Београда на репертоару је од 18. до 23. фебруара, са почетком од 20 часова.

Редитељ и сценариста Марко Ђорђевић је у једном од својих интервјуа рекао да овај филм говори о генерацији која, превише чувана од стране својих родитеља, коначно преузима одговорност над сопственим животом. 

Филм је добио више признања међу којима је и награда на шестом „Панчево филм фестивалу“.

Када су родитељи, који су покушавали да сачувају децу од сурове реалности, изгубили достојанство и снагу, када су породице почеле да се урушавају, њихова деца, већ одрасли људи, коначно морају да преузму одговорност и суоче се са животом.

Главни лик Дејан, иако се ближи тридесетој, и даље је невин. Живи са родитељима и одрастао је у неснађену и несамосталну личност. После посете видовњаку у његов живот улази колегиница са посла. Први пут Дејан има шансу да нешто промени и почне да живи свој живот.

Главне улоге играју Филип Ђурић, Ивана Вуковић и Јасна Ђуричић, а ово је уједно и један од последњих филмова изузетног Небојше Глоговца.

Мој јутарњи смех је досад описан разним речима – као ретко добро упаковано филмско дело, несвојствено нашој кинематографији, наследник Црног таласа, драма која ће вас насмејати или комедија која ће вас расплакати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво