Звезда серије „Мућке“ у Београду, разлог је врло занимљив

Чувени енглески глумац Џон Чалис борави у Београду. Разлог посете – снимање документарног филма о томе колико су серија „Мућке“ и лик који је тумачио популарни у Србији. Зашто је у сусрету са студентима и професорима Филолошког факултета тестирао њихово знање кокнија?

Није наставак снимања серије Мућке већ језичка радионица. Глумац Џон Чалис преузео је улогу предавача.

„На почетку снимања серије, почео сам са малом улогом. Нико није рекао да ће се серија наставити, да ће се ликови развијати. И данас је веома популарна. У Енглеској је кабловски канали емитују сваки дан. Невероватно је колико су 'Мучке' и овде популарне. Говоримо различитим језиком, али нам је заједнички хумор – смејемо се гледајући исте емисије. Хумор зближава људе“, истиче Чалис.

Какве су све језичке игре могуће, Чалис је показао говорећи енглески језик са француским нагласком.

„Француз вас неће разумети ни реч и замолиће вас да говорите енглески“, каже Чалис.

Тако су филолози тестирали своје знање кокнија, сленга становника источног Лондона.

„Ови часови су веома важни јер су то јавна предавања. То су часови примене и праксе тог знања и ширења тог знања на неке неформалне облике комуникације“, објашњава Љиљана Марковић, в. д. декана Филолошког факултета Универзитета у Београду.

Сусрет са студентима можда постане и део документарног филма којии Чалис снима о Србји.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво