Документарци који провоцирају и позивају на дискусију

Филм о светском гласу Шарлу Азнавуру отвара други међународни фестивал документарног филма ДОК #2. Током четири дана биће приказан документарци иза којих стоје великани са једне или друге стране камере. На дан отварања, гост Фестивала је Миша Азнавур, син познатог музичара.

Фестивал је конципиран тако да подржава интересовања биоскопске публике, као и гледалаца са изразитим афинитетом према документарном филму. 

Уметнички директор фестивала Игор Тохољ каже да одабрани филмови покривају све тренутне социјалне теме, а уједно и оне које провоцирају и позивају гледаоце на дискусију и полемику.

Истиче да је дијапазон овогодишњег Фестивала широк и обухвата филмове оскароваца, преко афирмисаних аутора, па све до дебитантских остварења. 

Поред филма о Шарлу Азнавуру који свечано отвара фестивал, Тохољ је издвојио још два биографска филма оскароваца Рона Хауарда Павароти и Асифа Кападије Дијего Марадона, као и обиље музичких документараца о славним рок звездама.  

Из програма Ентер док Тохољ скренуо је пажњу на филм Звучни таласи редитељке Миџ Костин, намењен поред шире и стручној публици јер се бави темом дизајнирања и снимања звука у филмској индустрији.

Такође издвојио је и филм Јарка светлост, који нас, пратећи пут култне певачице Карен Далтон, води на очаравајуће путовање кроз Сједињене Америчке Државе.

Овогодишњи новитет у вези са програмом Ентер док је тај да ће публика гласањем одлучивати о победничком филму који ће бити приказан после филма о Хавијеру Долану, 2. фебруара у 21 сат.

У оквиру Фестивала биће приказан серијал полусатних филмова, документараца о значајним редитељима данашњице. 

Фестивал затвара контроверзни филм Тежина ланаца 3 Бориса Малагурског.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво