Спремите се за Фест – 96 филмова, 300 пројекција, осам сала

„Скупљачи емоција“ слоган је 48. Међународног филмског фестивала. Фест ће бити одржан од 28. фебруара до 8. марта. На програму је 96 филмова са више од 300 пројекција у осам биоскопских дворана.

Фест отвара филм Отац Срдана Голубовића неколико дана након светске премијере на Берлинском фестивалу. Затварање ће обележити Џон Малкович музичко-сценским перформансом Музички критичар.

Њему, редитељу Кости Гаврасу и глумици Мири Бањац припашће награда „Београдски победник“ за изузетан допринос филмској уметности, саопштено је уз најаву Феста на којем ће у првом плану бити ауторски фимови.

„Некако се створила потреба, још пре неколико година, да поред Главног такмичарског програма, поред програма Гала, постоји и један програм који ће бити још смелији, још храбрији. Тако је настао програм Фест фокус који ће се премијерно приказивати у Дворани културног центра“, објаснио је Југослав Пантелић, уметнички директор Феста. 

За награду Феста бориће се 20 остварења. 

„Желимо да тај такмичарски програм обједини оно што је некада био Главни такмичарски програм и програм Српски филм, то значи да у тај програм улазе филмови из Србије, из региона, али и из читавог света“, истакао је Иван Карл, секретар за културу Града Београда.

Слоган Феста је Скупљачи емоција, а на плакату је глумачки великан Беким Фехмиу коме ће бити приређен омаж поводом десетогодишњице смрти.

Фест почиње 28. фебруара и траје до 8. марта, а публици у осам биоскопских сала представиће 96 остварења на више од 300 пројекција. 

број коментара 0 Пошаљи коментар