РТС Наука – све тајне науке и футурологије

Почео је са радом нови специјализовани канал Радио-телевизије Србије – РТС Наука. Која су научна открића савременог доба, какав је свет сутрашњице, ко су наши генијалци? Најновији специјализовани канал Радио-телевизије Србије – РТС Наука, води вас у чаробни свет знања.

Од нанотехнологије до мистерија космоса, од тајни неурона до домета вештачке интелигенције, од археологије до савремених технологија градње, иновативног стваралаштва и футурологије. И све то кроз емисије сопствене производње као и најквалитетније садржаје домаћих и светских продукција из различитих научних области.

Кроз актуелне емисије домаће производње, које се премијерно емитују на каналу РТС Наука, гледаоци ће имати прилику да пре свих других буду информисани о корисним и занимљивим научним вестима и достигнућима наших младих стручњака и научника посредством мреже дописника из Србије, региона и српских заједница широм света. 

Млади, талентовани и радознали сарадници, студенти завршних година основних и мастер студија друштвених и природних наука својим идејама учествоваће у развоју научно-образовног и забавног контакт програма канала РТС Наука.

ТВ формати које вам овај специјализовани научни канал нуди крећу се од кратких информативних форми, преко истраживачких, документарних, едукативних емисија и серијала, директних преноса важних догађаја, презентација и скупова, студијских дебатних и магазинских емисија, до забавних формата, квизова, анимираних едукативних форми и играних серијских и филмских програма.

Већ у првој недељи емитовања, гледаћемо спектакуларне серијале попут „Света сутрашњице“, чија прва епизода „Умрежени човек“ говори о томе како да предвидимо грешке и замке лагодног живота који нам доносе технолошка достигнућа (понедељком у 15 сати).

Серијал „Разоткривање космоса“, у првој епизоди која се зове „Ванземаљски светови“,(понедељком у 17 сати) бави се једним од најважнијих питања које су људи одувек постављали – јесмо ли сами у свемиру.

Шта је „Хитна помоћ за пингвине“, сазнаћемо кроз причу о једној од најзанимљивијих животињских врста на свету – магарећим афричким пингвинима, који живе на дивљој обали југозападне Африке (уторком у 17 сати), а погледаћемо и прву епизоду игране серије „Школа за генијалце“, која кроз приче о несташлуцима и авантурама деце у једној необичној школи говори о начинима за стицање знања, дружење и одрастање (средом у 16 сати).

Специјализовани ТВ канал РТС Наука се емитује у ХД технологији и доступан је корисницима РТС Планете и МТС ТВ пакета Телекома Србија.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 21. јан 2020, 19:00) - anonymous [нерегистровани]

Eureka

Dobro da ste se setili!

(уторак, 21. јан 2020, 18:33) - DAN [нерегистровани]

A kabovska

Da li će odmah na kablovsku, posebno na kds ?