„Јужни ветар“ као серија на РТС-у – мали човек у суровом окружењу

Биоскопски хит „Јужни ветар“ који је оборио све рекорде гледаности, од недеље, 19. јануара, приказује се као серија на Првом програму РТС-а. Рађен је према сценарију Петра Михајловића и Милоша Аврамовића, који је уједно и редитељ.

Прве четири епизоде засноване су на филму Јужни ветар, а снимљено је још 10 нових које прате успоне и падове већ добро познатих антихероја. 

Узбудљив крими трилер приказује савремени Београд кроз визуру припадника подземља који сведоче о реалности, и низу неуспеха малог човека у суровом окружењу. Тема поучна, упућена младима.

„То је једна брутална прича која је зачињена хумором, зачињена драмом, и изразито уверљивим међуљудским односима, што целој причи даје још страшнију уверљивост. Тако да, оно што је сигурно – очекујте једну занимљиву, динамичну серију која ће бити, ако не на нивоу првог филма, можда чак и боља“, каже глумац Милош Биковић.

Петар Мараш кога тумачи Милош Биковић, покушава да промени живот. Купио је стазу за картинг, напустио дом родитеља и уселио се у нови стан са дугогодишњом девојком Софијом, док банда чији је члан, коју предводи искусни Цар, успешно послује.

„Ја се јако радујем, нарочито премијерним епизодама, из простог разлога што сам радознао како ће публика да реагује на тај нови материјал. Ми смо јако задовољни тиме што смо урадили, па чекамо сад реакцију публике“, изјавио је Миодраг Радоњић, продуцент и глумац.

Тамна страна транзиције, преживљавање у околностима у којима се свака грешка скупо плаћа, у драмској форми никога нису оставили равнодушним.

Након биоскопа, Јужни ветар најављује и обарање рекорда телевизијске гледаности.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара