„Јужни ветар“ ће од недеље „одувати“ маглу над Србијом

Филм „Јужни ветар“, биоскопски хит који је оборио све рекорде гледаности, од 19. јануара као серија биће приказан на Првом програму РТС-а.

Миодраг Радоњић, један од главних глумаца филма и серије Јужни ветар, гостујући у Београдској хроници, каже да је, пре свега, узбуђен због нових 10 епизода које ће бити емитоване од 16. фебруара.

„Од 19. јануара биће емитовано првих четири епизоде које су измонтиране од материјала из филма. Наравно, ту има и неких додатних сцена које нису биле виђене у филму, али оно због чега се највише радујемо су нове епизоде“, напомиње Радоњић.

„Прве четири епизоде ће водити они ликови који су већ познати, са неким материјалом који није до сада виђен, а од пете епизоде почиње нов материјал који ће увести мноштво нових ликова, а неке старе ћемо изгубити. Тако да, биће врло занимљиво, непредвидиво, духовито и динамично“, додаје Милош Биковић.

На пролеће би требало да крене снимање и другог дела филма Јужни ветар који ће се у биоскопима појавити крајем октобра уколико све буде ишло по плану, најављују гости Београдске хронике.

Такође, напомињу гости Београдске хронике, да и поред тога што су јунаци филма и серије Јужни ветар веома популарни и допадљиви публици, који се са њима могу идентификовати, аутори су веома строги према овим ликовима и сваког од њих стиже заслужена казна.

„Мислим да су данашњи гледаоци много интелигентнији, посебно млађи, што улива наду, било би страшно да је обрнуто. Ми стално имамо страхове због културног садржаја који смо допустили да им се емитује, због тога што се нисмо изборили са том врстом најезде страхоте која иде са разних програма. Поклекли смо интересима, поклекли смо капиталу, па смо уплашени за млађе генерације, чак и кад правимо овако једну оштру критику друштва, ми се бојимо да ли смо толико заглупели млађе генерације да ће они да се поистовете са негативцима“, наглашава Милош Биковић.

Постоји, наравно, део те млађе генерације који може да се поистовети са овим јунацима, али, с друге стране, у томе ипак кључну улогу играју породица, друштво, па тек онда културни садржаји, верује познати глумац.

„Важно је да постоје примери не само на филму, већ и у животу и јавном простору. Примери правих вредности које су награђене, то су јако важне ствари. Када се то буде стимулисало и системски изводило у први план, то ће бити први корак ка бољитку који ће доћи за 10, 15 година“, каже на крају гостовања Милош Биковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво