Филм о легендарном Шарлу Азнавуру отвара друго издање ДОК #2

Од 29. јануара до 2. фебруара у Комбанк Дворани биће одржан други Међународни фестивал документарног филма ДОК#2.

Фестивал ће започети пројекцијом филма Aznavour by Charles, необичним документарцем о славном певачу, композитору и глумцу Шарлу Азнавуру. 

Све је почело када је Едит Пјаф 1948. године понудила Азнавуру камеру Пилар Болекс која је тог тренутка постала његов сапутник све до краја живота. До 1982. године, Шарл је камеру увек имао са собом и бележио свој живот, тренутке, места кроз која је прошао, пријатеље, љубави, непријатности. Неколико месеци пре него што је преминуо, почео је да ради на направљеним снимцима са Марком ди Домиником и потом је одлучио да направи свој филм.

Током пет дана фестивала биће приказани документарци иза којих стоје великани са једне или друге стране камере, па ће тако публика имати прилику да види и најновије документарно остварење редитеља Абела Фераре Кинооператер, документарац о великој музичкој звезди Били Холидеј у режији Џејмса Ерскина, као и провокативно остварење Слава Сатани, Пени Лија о култу који слави све оно што се сматра лошим.

Фестивал ће и ове године представити селекцију дебитаната, ЕНТЕР ДОК, која ће бити такмичарског карактера. У селекцији ће се наћи једно југоносталгично остварење Ikea for YU, редитељског дуа Марије Ратковић Видаковић и Дринке Радонић, мароканско остварење Хлеб и анђели Рашида Бија, као и филм Више од крви редитељке Лорете ван дер Хорст.

Овогодишње издање обогатиће и програм „Музичке приче“, у оквиру којих ће бити представљани биографски документарци неких од највећих звезда попут Џима Маршала, Сузи Кју, "Rolling Stones".

Програм који бира гост селектор, под називом „А ла кард“ приказаће пет остварења, међу којима су Тежина ланаца 3, Бориса Малагурског, На ивици, Алисоне Клајмен, као и филм Капитал у 21. веку, који представља адаптацију једне од најмоћнијих књига данашњице.

Карте за ДОК#2 могу се купити на благајни Комбанк Дворане од 15. јануара, док ће детаљан програм Фестивала бити доступан на сајту: www.dokfest.rs, као и на сајту Комбанк Дворане.

Цене улазница су од 350 и 400 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара