Филм о легендарном Шарлу Азнавуру отвара друго издање ДОК #2

Од 29. јануара до 2. фебруара у Комбанк Дворани биће одржан други Међународни фестивал документарног филма ДОК#2.

Фестивал ће започети пројекцијом филма Aznavour by Charles, необичним документарцем о славном певачу, композитору и глумцу Шарлу Азнавуру. 

Све је почело када је Едит Пјаф 1948. године понудила Азнавуру камеру Пилар Болекс која је тог тренутка постала његов сапутник све до краја живота. До 1982. године, Шарл је камеру увек имао са собом и бележио свој живот, тренутке, места кроз која је прошао, пријатеље, љубави, непријатности. Неколико месеци пре него што је преминуо, почео је да ради на направљеним снимцима са Марком ди Домиником и потом је одлучио да направи свој филм.

Током пет дана фестивала биће приказани документарци иза којих стоје великани са једне или друге стране камере, па ће тако публика имати прилику да види и најновије документарно остварење редитеља Абела Фераре Кинооператер, документарац о великој музичкој звезди Били Холидеј у режији Џејмса Ерскина, као и провокативно остварење Слава Сатани, Пени Лија о култу који слави све оно што се сматра лошим.

Фестивал ће и ове године представити селекцију дебитаната, ЕНТЕР ДОК, која ће бити такмичарског карактера. У селекцији ће се наћи једно југоносталгично остварење Ikea for YU, редитељског дуа Марије Ратковић Видаковић и Дринке Радонић, мароканско остварење Хлеб и анђели Рашида Бија, као и филм Више од крви редитељке Лорете ван дер Хорст.

Овогодишње издање обогатиће и програм „Музичке приче“, у оквиру којих ће бити представљани биографски документарци неких од највећих звезда попут Џима Маршала, Сузи Кју, "Rolling Stones".

Програм који бира гост селектор, под називом „А ла кард“ приказаће пет остварења, међу којима су Тежина ланаца 3, Бориса Малагурског, На ивици, Алисоне Клајмен, као и филм Капитал у 21. веку, који представља адаптацију једне од најмоћнијих књига данашњице.

Карте за ДОК#2 могу се купити на благајни Комбанк Дворане од 15. јануара, док ће детаљан програм Фестивала бити доступан на сајту: www.dokfest.rs, као и на сајту Комбанк Дворане.

Цене улазница су од 350 и 400 динара.

број коментара 0 Пошаљи коментар