„Џокеру“ највише номинација за Оскара – 11!

Мрачна прича са Хоакином Финиксом „Џокер“ освојила је 11 номинација за Оскара, укључујући и номинацију за најбољи филм, режију и главну мушку улогу. Oстварења Квентина Тарантина „Било једном у Холивуду“, Мартина Скросезеа „Ирац“ и Сема Мендеса „1917“ имају по десет номинација.

Америчка филмска академија почела је да објављује номинације за Оскара. Џокер предњачи по броју номинација - једанаест. Позлаћену статуету у категорији Најбољи филм однеће аутори једног од остварења Џокер, Прича о браку, 1917, Било једном му Холивуду, Паразит, Ирац, Ford v FerrariJojo Rabbit и Мале жене, јавља Ројтерс.

Оскару за најбољу мушку улогу надају се Антонио Бандерас за улогу у филму Бол и слава, Леонардо Дикаприо (Било једном у Холивуду), Адам Драјвер (Прича о браку), Хоакин Финикс (Џокер) и Џонатан Прајс (Двојица папа). 

За најбољу женску главну улогу номиноване су Синитија Ериво (Харијет), Скарлет Јохансон (Прича о браку), Сирша Ронан (Мале жене), Шарлиз Терон (Оне су бомбе) и Рене Зелвегер (Џуди), пише Варајети

Кандидати за Оскара за споредну мушку улогу су Том Хенкс (A Beautiful Day in the Neighborhood), Ентони Хопкинс (Двојица папа), Бред Пит (Било једном у Холивуду), Џо Пеши (Ирац) и Ал Паћино (Ирац).

Са церемоније доделе, Оскара за режију могао би да понесе Бонг Џун Хо (Паразит), Сем Мендес (1917), Тод Филипс (Џокер), Мартин Скорсезе (Ирац) или Квентин Тарантино (Било једном у Холивуду).

За најбољи анимирани филм у конкуренцији за Оскара су Како тренирати змаја – Скривени свет, Прича о играчкама 4, Изгубио сам тело, Клаус и Недостајућа карика.

За најбољи страни филм кандидовани су пољски Корпус Кристи, македонска Земља меда, Јадници из Француске, Бол и слава из Шпаније и Паразит из Јужне Кореје. 

Церемонија 92. доделе награда Америчке филмске академије биће одржана 9. фебруара и, другу годину заредом, неће имати домаћина свечаности.

ТВ мрежа Еј-Би-Си традиционално преноси најважнији догађај у свету филма, а број гледалаца порастао је прошле године за 12 одсто – на 29,6 милиона. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво