„Пси лају, ветар носи“ на крају друге сезоне шаље отрежњујућу поруку

Друга сезона серије „Пси лају ветар носи“ аутора Радоша Бајића и редитељке Јелене Бајић Јочић, ове јесени је најгледанија премијерна домаћа серија. Вечерас, одмах после Дневника, биће приказана последња епизода, под насловом „Жеђ слободе“.

За саму завршницу комедије карактера и нарави, проткане здравим хумором и гротеском – драмски моменат као изненађење за све који су од 2017. године пратили сагу о контроверзном свету предграђа, породици Ставрић и јунацима који су се у потрази за бољим животом, нашли на ободу метрополе.

„Најмлађи јунак наше серије, у једном тренутку се сучељава са сопственим животом, пореклом, са местом одакле су кренули његови преци и самим тим то је била могућност да се отвори једна снажна, велика, друштвено одговорна, болна рана из конгломерата трагичних тема и догађаја који прате скоро деценијама, рекао бих и вековима, једно отворено питање националног идентитета и опстанка српског народа на Косову и Метохији“, каже аутор серије, Радош Бајић.

Осим склоности да се поиграва жанровима, аутор је и у серији Пси лају ветар носи показао надахнутост драматичним људским судбинама.

„Снажно и сам осећам дубоко емоционално покриће за све оно што смо учинили и урадили, да ће вечерашња порука бити довољно снажна да ће на неки начин да нас отрезни и да схватимо где смо шта смо, шта губимо, шта смо изгубили и за шта се морамо борити“, додаје Бајић.

И како се, када је о популарним серијама реч, никад не зна да ли је стварно крај, та дилема се и овога пута намеће.

„Гледаоци диктирају дужину, трајање и век јунака једне телевизијске серије. Не планирамо трећи циклус, али када сам ја у питању никада се не зна“, оставља нас у недоумици Радош Бајић.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво