Наша Јелена Гавриловић као Елза, у трци за Оскара

Уочи доделе Оскара, глумица Јелена Гавриловић поново је уврштена међу најбоље гласове за лик Елзе, овога пута у другом делу хит анимираног филма „Залеђено краљевство 2“. Ово представља велики успех за Србију и српску синхронизацију.

Песма из анимираног филма Ледено краљевство 2 је номинована и за Златни глобус, а „Дизни“ је уврстио Јелену у избор најбољих гласова на више језика и објавио заједнички спот на свом званичном Јутјуб каналу.

Залеђено краљевство 2 је овога пута синхронизован на 47 језика, а Јелена се по други пут нашла међу најбољим синхронизацијама. И први пут, пре шест година, је такође уврштена међу најбоље гласове Елзе у свету.

„Велика је част што су ме уврстили међу најбоље гласове синхронизације. Широм света лик Елзе тумаче значајна имена, тако да ми ово признање веома значи. Ово је и велики успех за нашу синхронизацију и потврда да се код нас квалитетно ради на филму“, истиче Јелена Гавриловић.

Овај филм је закључно са суботом, 14. децембром, у нашој земљи погледало 150.000. гледалаца. Анимирани филм Залеђено краљевство 2 приближава се милијарди долара прихода широм света и одговара на питање зашто је Елза рођена са чаробним моћима.

Дистрибутер за Србију је „Тарамунт филм“.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 15. дец 2019, 01:54) - anonymous [нерегистровани]

Jezik

Samo u reklami imaju dve reči u infinitivu, mogu da zamislim kako je u celom filmu. Infinitiv nije svojstven srpskom jeziku, a prevodi su u današnje vreme kriminalni, bar što se nahsinhronizacije crtaća tiče.
No to nema veze sa Jelenom i njenom glumom, sve pohvale!