„Јунаци нашег доба“ Синише Павића на малим екранима од 17. децембра

Нова серија једног од највећих телевизијских аутора на овим просторима Синише Павића – „Јунаци нашег доба“, снимљена у продукцији „Телекома Србије“ и извршној продукцији „Кошутњак филма“, премијерно је на РТС-у од 17. децембра.

Велики повратак Синише Павића и упознавање са његовим новим Јунацима нашег доба. Још једна у низу комплексних прича судбински испреплетаних породица, замишљена је као сага о менталитету и искушењима.

„Ови јунаци којима ми посвећујемо пажњу у серији могли би личити донекле на човека који је недавно спасао школску децу од наоружаног манијака, жртвујући сопствени живот, а тај човек у овом добу нема сталан посао“, објаснио је аутор серије Синиша Павић.

У првом плану је главни јунак Велимир Чичановић Чичко, који стицајем околности долази на место где не би требало да буде и које је изнад његових способности.

„Чичко је дакле прави јунак нашег доба, виђамо их стално и на телевизији и на улици и у аутобусу. Тај тип људи је који су заправо опортунисти“, открива глумац Игор Ђорђевић.

Са галеријом ликова – неснађених људи и оних идеалних за свако време, серија Јунаци нашег доба говори о различитим представницима савременог друштва.

„Ако је пензионер и деда онда је сигурно јунак напшег доба. Одличан је наслов серије зато што је применљив на све Синишине серије“, истакао је глумац Бранко Цвејић.

Редитељ Михаило Вукобратовић каже да је лако је режирати текстове Синише Павића: „Он је конкретан, тачан, добар писац наравно и глумци јако воле да играју то што он напише, а онда није тешко то ни реализовати“.

„Чињеница да репризе старих серија Синише Павића ма колико их било – а има их много – сваки пут туку све остале садржаје на РТС-у и најгледаније су, сама по себи је довољан разлог да се априори уђе у сарадњу са Синишом и његовим новим делом“, навео је Владимир Кецмановић, главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма РТС-а.

Сваким даном осим недеље, одмах после Дневника биће приказана 21 епизода нове серије Јунаци нашег доба.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво